Liberalerna

Liberalerna Odds Riksdagsvalet 2022

Liberalerna odds – hitta bäst odds på L i valet 2022

Partiförkortning: L

Hemsida: http://www.liberalerna.se/

Partiledare: Johan Pehrson

Partiet grundades 1934 och var länge känt under namnet Folkpartiet som man ändrade till Liberalerna 2015. Liberalerna är det sjunde största i Sveriges riksdag efter riksdagsvalet 2018. Endast Miljöpartiet har färre mandat. Orterna som Liberalerna har traditionellt sitt starkaste stöd är i storstadsområden och på högskoleorter. Den kommun som partiet gick bäst i förra valet var Landskrona kommun där Liberalerna fick hela 34,2% av rösterna.

I EU-valet 2019 så fick partiet 4,13% av rösterna vilket räckte till ett mandat. I Parlamentet så utgör partiet en del av det europeiska partiet Alliansen liberaler och demokrater för Europa (ALDE). Bland medlemspartierna hittar vi även svenska Centerpartiet och brittiska Liberaldemokraterna. ALDE är det tredje största partiet som finns representerat i Europaparlamentet.

Här är några frågor som Liberalerna lyfter fram på sin hemsida:

Lyfta förorten – Sverige ska år 2030, efter ett genomgripande reformpaket, inte ha några utsatta områden.

Integration – det måste bli enklare att snabbt få jobb och egen försörjning. Även för dem som inte pratar bra svenska eller saknar utbildning.

Klimatet – utsläppen ska minskas.

Skolpolitik – Liberalerna vill att fler elever ska få möjlighet att göra ett val av skola.

Här kan du läsa mer om vad Liberalerna vill göra politiskt.

Odds på att Johan Pehrson blir statsminister efter riksdagsvalet 2022

Johan Pehrson statsminister odds 2022

Johan Pehrson är sedan 8 april 2022 Liberalernas partiledare. Betsson erbjuder 5001.00 i odds på att Johan Pehrson blir statsminister efter riksdagsvalet 2022.

Odds på hur många procent av rösterna som Liberalerna (L) får i riksdagsvalet 2022

Från att nästan varit uträknade från att klara riksdagsspärren så har Johan Pehrson gett partiet ett rejält lyft i opinionen. Det återstår att se hur det går för Liberalerna i valet 2022 och Betsson erbjuder just nu 1.35 i odds på att partiet håller sig kvar i riksdagen. 2.90 odds om partiet skulle åka ut.

Liberalerna över 5% Odds: 1.65
Under 5%: 2.11 Odds

Betsson

100% upp till 500 kr i välkomstbonus

Betsson erbjuder spel med riktiga pengar på politik och mycket mer!

Disclaimer
Tänk på att oddsen i artikeln kan ändras innan vi hinner uppdatera dem. Det är ditt eget ansvar att ha koll på vilka odds som gäller.