Moderaterna

Moderaterna Odds Riksdagsvalet 2022

Moderaterna odds – hitta bäst odds på M i valet 2022

Partiförkortning: M

Hemsida: http://www.moderaterna.se/

Partiledare: Ulf Kristersson

Moderaterna grundades 1904 som Allmänna valmansförbundet. Tidigare har de även kallat sig Moderata samlingspartiet. Partiet har sedan 1979 blivit det största borgerliga partiet och det näst största partiet efter Socialdemokraterna i alla riksdagsval. Moderaterna ingick tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna i den borgerliga koalitionen Alliansen från 2004 fram till Januariavtalet 2019.

2010 nådde Moderaterna sitt hittills högsta valresultat i ett riksdagsval med strax över 30% av rösterna. Detta var under ledning av Fredrik Reinfeldt. Partiet har sitt starkaste stöd i Stockholms läns och Skånes läns södras riksdagsvalkretsar. I EU-valet 2019 så fick Moderaterna 16,83% av rösterna vilket gav dem fyra mandat i parlamentet. I Europaparlamentet utgör Moderaterna, tillsammans med KD, en del av Europeiska folkpartiets grupp (EPP)

Här är några frågor som Moderaterna lyfter fram på sin hemsida:

Bidragsberoendet – Det är orimligt att 1,3 miljoner människor inte försörjer sig själva och att vissa familjer tjänar mer på stapla olika bidrag än på att ta ett jobb.

Lag och ordning – Moderaterna vill satsa på fler poliser, hårdare straff och ökat fokus på brottsoffret.

Energikrisen – M Anser det vara orimligt att ett land som byggt sitt välstånd på tillgång till fossilfri och prisvärd el nu måste elda med olja på vindstilla vinterdagar.

Invandring och integration – Moderaterna menar att en minskad invandring och en långsiktigt hållbar migrationspolitik är en förutsättning för en fungerande integration.

Här kan du läsa mer om vad Moderaterna vill göra politiskt.

Odds på att Ulf Kristersson blir statsminister efter riksdagsvalet 2022

Betsson erbjuder i nuläget 2.00 i Odds på att Ulf Kristersson blir statsminister efter riksdagsvalet 2022.

Odds på hur många procent av rösterna som Moderaterna (M) får i riksdagsvalet 2022

Över 19.5% Odds: 2.70
Under 19.5% Odds: 1.40

Betsson

100% upp till 500 kr i välkomstbonus

Betsson erbjuder spel med riktiga pengar på politik och mycket mer!

Disclaimer
Tänk på att oddsen i artikeln kan ändras innan vi hinner uppdatera dem. Det är ditt eget ansvar att ha koll på vilka odds som gäller.