Inizio: Nästan hälften av Sveriges befolkning tror på nyval

Aftonbladet/Inizio har släppt en ny undersökning där man ställt frågan: ”Hur sannolikt tror du det är att Sverige kommer att behöva genomföra ett extraval till riksdagen under mandatperioden, dvs innan ordinarie riksdagsval 2022?”.Hela 49% har svarat att man tror det är mycket eller ganska sannolikt att det blir nyval. Idag, den 24 september, väljer riksdagen talman som sedan ska bestämma när omröstningen för Sveriges nästa statsminister.

Om du följt svensk politik de senaste veckorna så är du nog medveten om dödläget mellan de två blocken där de rödgröna endast leder med 1 mandat. Det återstår att se om Alliansen väljer att ta stöd från SD för att få igenom sin budget.Flera experter är dock tveksamma på att det blir något nyval där bland annat Torbjörn Larsson, docent i statsvetenskap, säger  ”Sannolikheten har ökat med det parlamentariska läget men det finns vissa faktorer som talar starkt emot”.

Vill du se vad spelbolagen tror om nyval? Ta då en titt på vår valet 2018 sida!

Hur sannolikt är ett extraval under mandatperioden?

Mycket sannolikt: 12%

Ganska sannolikt: 37%

Inte särskilt sannolikt: 36%

Inte alls sannolikt: 7%

Vet ej: 7%

Källa: Aftonbladet/Inizio

Valet i Brasilien 2018 – odds & betting

brasilien val odds

Den 7 oktober är det presidentval i Brasilien och det ser ut att bli ett spännande val då högerpopulistiska Jair Bolsonaro och vänsterorienterade Fernando Haddad är väldigt jämna i opinionsmätningarna. Det är onekligen ett väldigt poleriserat val och bara för några veckor sedan blev Jair Bolsonaro knivhuggen av en motståndare och fick opereras akut. Totalt är det 6 personer som kandiderar för president.

Jair Bolsonaro är såklart favoriten, vi har sett hur högerpopulismen har svept över flera länder och Brasilien ser ut att vara nästa land på dess lista. Många menar dock att opinionsmätningarna har överskattat Jair. Fernando Haddad var egentligen vicepresidentkandidat, men efter att arbetarpartiets presidentkandidat Lula da Silva fick dra tillbaka sin kandidatur pga korruption tog Fernando över.

Unibet – Det självklara valet för spel på politik!

500% insättningsbonus upp till 500kr!

Unibet har erbjudit spel på politiska odds under en lång tid och är det mest populära spelbolaget för betting på politik.

  Vill du spela på Brasiliens val 2018 så har Unibet nu lagt upp odds för alla presidentkandidater!

  Jair Bolsonaro odds 1.85

  Fernando Haddad odds  2.50

  Ciro Gomes 8.00

  Geraldo Alckmin 16.00

  Marina Silva odds 18.00

  Joao Amoedo 61.00

   

  Så här tror spelbolagen att den nya regeringen kommer se ut

  Val 2018 Betting

  Valet 2018 är nu över och de två blocken har hamnat i dödläge och det är osäkert vilka partier som kommer ingå i den nya regeringen. Alliansen har inte egen majoritet och både Centern och Liberalerna vägrar ta hjälp av Sverigedemokraterna, samtidigt har Centern lovat att inte låta Löfven ha makten i ytterligare 4 år. Spelbolagen Unibet och Betsson har redan släppt sina odds för vilka partier de tror kommer sitta i den nya regeringen samt om det blir nyval eller inte.

  Alliansen (M+L+KD+C) har lägst odds hos både Unibet och Betsson där de ligger på bekväma 2.85 respektive 2.40 odds. Därefter börjar spelbolagens odds att skilja sig ordentligt, exempelvis har M+SD 5.50 i odds hos Betsson medan Unibet listar 31.00 odds för en koalition mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna. Du kan se alla odds för sveriges nya regering på vår valet 2018 sida där vi listar massvis med odds samt information om hur du bettar på regeringsbildning och om det blir nyval.

  Vad tror spelbolagen om ett nyval? Regeringen måste vänta 3 månader innan de kan utlysa ett nyval så någon gång i december får vi först reda på det. Betsson listar för närvarande 3.50 i odds för att ett nyval utlyses innan 2019 och 1.25 för att det inte blir något nyval. Unibet är något mer optimistiska och har satt 2.25 i odds för att regeringen meddelar om ett nyval innan 2019.

  Rank
  Spelbolag
  Bonus
  Betyg
  Besök
  1
  500% insättningsbonus upp till 500kr!
  2
  Spela upp till 1000kr riskfritt med din första insättning!

   

  Alternativ för Sverige vann överlägset Politikodds undersökning

  Alternativ För Sverige Politikodds Twitter

  För fem dagar sedan drog vi på Politikodds.se igång en undersökning på Twitter som ställde frågan: ”Vilket parti tror du har störst chans att ta sig in i riksdagen?”. Denna undersökning är naturligtvis helt ovetenskaplig och bör tas med en rejäl nypa salt. Den kan emellertid visa på att Alternativ för Sverige (AfS) är stora på Twitter. För bara ett par dygn sedan rapporterade Expressen om att AfS har fullständigt exploderat på sociala medier. I undersökningen vi genomförde så vann AfS med hela 72% av rösterna. Tvåa blev Medborgerlig Samling på 13%. Trea kom Piratpartiet med 9% och sist Feministiskt Initiativ med 6%. Totalt så deltog 1491 personer i undersökningen.

  Alternativ för Sverige AfS

   

  Kan ett nytt parti ta sig in i riksdagen 2018?

  När denna nyheten skrivs så erbjuds 4,40 i odds hos Betsson om ett nytt parti lyckas ta sig in i riksdagen 2018. Samtidigt erbjuds 1,16 odds för att vi inte får se ett nytt parti i riksdagen vilket får tolkas som att spelbolaget Betsson knappast anser det troligt att varken Alternativ för Sverige eller något annat parti utanför parlamentet tar plats i Sveriges riksdag den 9e september.

  Betsson Odds

  Klicka här för att bli medlem på Betsson!

  Unibet: Så går riksdagsvalet 2018

  Unibet Politik Odds Betting

  Imorgon så äger riksdagsvalet i Sverige 2018 rum. Redan nu så kan vi på Politikodds.se avslöja vad spelbolaget Unibet tror om valutgången. Bland annat så tror Unibet på att Socialdemokraterna blir Sveriges största parti och att det rödgröna blocket blir störst. Det är däremot inte Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven som är favoriten att bli statsminister, utan istället är det Moderaternas Ulf Kristersson som ligger bäst till, enligt oddsen. Under hela den intensiva valrörelsen så har det även spekulerats kring om Kristdemokraterna ska klara riksdagsspärren vilket nu också oddsen talar för att de kommer att göra. Även Miljöpartiet klarar sig, trots minst antal röster, över spärren.

  – Spelarna har sagt sitt, sossarna får flest röster och det rödgröna blocket blir störst. Med det sagt lutar spelarna ändå åt att Kristersson blir ny statsminister i en alliansregering. Dessutom går vänstern mot en rekordvinst samtidigt som KD klarar riksdagsspärren med en betryggande marginal, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

  Unibet – Det självklara valet för spel på politik!

  500% insättningsbonus upp till 500kr!

  Unibet har erbjudit spel på politiska odds under en lång tid och är det mest populära spelbolaget för betting på politik.

   Vilket parti får högst antal procent av rösterna?

   Unibet Odds Partier

   Vilket parti tror du blir störst imorgon? Bli medlem på Unibet och placera dina spel redan idag!

    

   Kandidat som utnämns till statsminister efter nästa val

   Statsminister 2018 Unibet

   Vem tror du blir Sveriges nästa statsminister efter valet? Bli medlem på Unibet och placera dina spel redan idag!

    

    

   Nytt parti i riksdagen ger nu 4,6 gånger pengarna

   Oddsen för att vi får se ett nytt parti i Sveriges riksdag har kommit att ändrats något väldigt på senaste tiden. För två veckor sedan så gav ett nytt parti i riksdagen 6 gånger pengarna hos Betsson. Det kom nyligen att sjunka till 3,25 gånger pengarna. Betsson har nu, fyra dagar innan valet 2018, ändrat oddset igen och erbjuder spelarna 4,6 gånger pengarna om ett nytt parti skulle ta sig in genom riksdagsportarna.

   Betsson Alternativ För Sverige

   Klicka här för att bli medlem på Betsson och placera dina bets

   Politikodds.se genomför en undersökning på Twitter

   Vi på Politikodds.se genomför just en ovetenskaplig undersökning på Twitter. Totalt är det 1400 som röstat om vilket parti som har störst chans att ta sig in i riksdagen. I skrivande stund så dominerar Alternativ för Sverige (AfS) med 73% av rösterna. Tvåa är Medborgerlig Samling (MED) som har 13%. Piratpartiet (PP) är trea med 8% och Feministiskt Initiativ (FI) ligger sist med 6%. Då vår undersökning inte är vetenskaplig så kan vi inte dra för stora slutsatser utav det här. Vi vet emellertid sedan tidigare att AfS är väldigt starka på sociala medier, SvD rapporterade nyligen att Alternativ för Sverige skapar ett större engagemang än Socialdemokraterna på Facebook.

   Socialdemokraterna ökar markant i Aftonbladet/Inizios senaste opinionsmätning

   Stefan Löfven Socialdemokraterna

   Bild: SVT

   Aftonbladet har tillsammans med Inizio släppt sin senaste opinionsmätning och Socialdemokraterna har plockat till sig flera väljare och har hela 24.6% av Sveriges röster nu. Mindre bra har det gått för SD som har backat med hela 3.2% och ligger nu på 17.3% – Hela 1.9% bakom Moderaterna. Det bör noteras att detta är en undersökning för 27 Augusti – 3 September och jämförs med deras tidigare undersökning som var 25 – 30 Augusti.

   Kristdemokraterna och Miljöpartiet verkar ha lyckats vända sina katastrofsiffror och ser ut att sitta kvar i riksdagen ytterligare fyra år. Det är över 300 000 väljare som ännu inte har bestämt sig och dessa sista dagar blir extemt viktiga för partierna. När valet är så nära brukar partierna ofta komma med nya stora vallöften i hopp om att locka till sig de väljare som ännu ej bestämt sig. TV4 och SVT sänder sina debatter på torsdag respektive fredag och det gäller för partiledarna att vara i toppform då dessa partiledardebatter ser ut att bli avgörande.

   Vill du se odds för alla partier hos de absolut största och bästa spelbolagen? Ta en titt på vår Valet 2018 sida där vi listar mängder av aktuella odds.

   Rank
   Spelbolag
   Bonus
   Betyg
   Besök
   1
   500% insättningsbonus upp till 500kr!
   2
   Spela upp till 1000kr riskfritt med din första insättning!

   Aftonbladet/Inizio Valundersökning 27 – 3 September 2018

   S: 24.6

   M19.2

   SD: 17.3

   V: 9.4

   C: 8.4 

   KD: 6.5 

   L

   MP: 5 

    

    

    

    

   SD största parti i ny undersökning av Nyheter Idag/Sentio

   Jimmie Åkesson SD

   I en ny undersökning av Nyheter Idag/Sentio så blir Sverigedemokraterna det överlägset största partiet. Nyheter Idag beskriver det som en ”Makalös tokrusning”. Att SD gör en rusning i opinionen i mätningen stämmer då partiet ökar ordentligt från 21,8 procent till 24 procent. Både Moderaterna och Socialdemokraterna backar i undersökning där Moderaterna minskar från 19,6 till 18,2 procent. Socialdemokraterna minskar från 22,5 procent till 22,1 procent. Mätningen visar även att samtliga riksdagspartier håller sig över riksdagsspärren. Kristdemokraterna får hela 5,0 procent medan Miljöpartiet får nöja sig med 4,4 procent.

   Nyheter Idag redovisar både Feministiskt Initiativ (1,3 procent), Piratpartiet (0,5 procent) och Medborgerlig samling (0,5 procent). Vidare så finns även kategorin ”Övriga partier”, där Alternativ för Sverige ingår, som når 2,0 procent. Detta är en ökning från 1,7 procent. Nyheter Idag presenterar även en artikel med personen som driver mätinstitutet Sentio som hävdar att rådatan kan betyda att SD skulle kunna få hela 29 procent i valet.

   Odds från spelbolaget Betsson

   Betsson Riksdagsvalet 2018 Vinnare Odds

   Klicka här för att bli medlem på Betsson och placera dina bets

   Betsson Hur Många Procen Av Rösterna Riksdagsvalet 2018

   Klicka här för att bli medlem på Betsson och placera dina bets

    

   10 dagar kvar till valet – detta tror spelbolagen

   Val 2018 Betting

   Det är nu bara 10 dagar kvar tills riksdagsvalet i Sverige 2018 äger rum. Vi på Politikodds.se har i denna artikel tagit fram ett urval av vilka odds som gäller hos spelbolagen Unibet och Betsson. Detta kan ge oss en bra indikation på hur valresultatet kan komma att sluta. Intressant nog så tror både Unibet och Betsson att Socialdemokraterna kommer att bli det största partiet i riksdagen. För lite över en vecka sedan så var det Sverigedemokraterna som båda spelbolagen trodde på. Detta visar på att oddsen kan komma att svänga snabbt och att det fortfarande råder en stor spänning om hur valet ska gå.

   När det kommer till vem som blir Sveriges nästa statsminister så tror spelbolagen på Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Det har även spekulerats kring om vi i år kommer få ett nytt parti i riksdagen så som Alternativ för Sverige (AfS), Medborgerlig Samling (MED), Feministiskt Initiativ (F!), Piratpartiet m.fl. Enligt oddsen så verkar det som att partierna får svårt att ta sig in i detta val då Betsson erbjuder 3.50 gånger pengarna. Inte heller verkar oddsen peka på att något parti åker ur riksdagen den här gången.

   Rank
   Spelbolag
   Bonus
   Betyg
   Besök
   1
   500% insättningsbonus upp till 500kr!
   2
   Spela upp till 1000kr riskfritt med din första insättning!

   Vilket parti får högst procent av rösterna? – Unibet

   Socialdemokraterna (S) 1.65 Odds
   Sverigedemokraterna (SD) 2.10 Odds
   Moderaterna (M) 12.00 Odds
   Centerpartiet (C) 501.0 Odds
   Vänsterpartiet (V) 751.0 Odds
   Liberalerna (L) 1001 Odds
   Miljöpartiet (MP) 1001 Odds
   Kristdemokraterna (KD) 2001 Odds

   Vilket parti får högst procent av rösterna? – Betsson

   Socialdemokraterna Odds 1.60
   Sverigedemokraterna Odds 2.20
   Moderaterna 12.00
   Centerpartiet 750.00
   Vänsterpartiet 1 000.00
   Liberalerna 1 000.00
   Miljöpartiet 1 000.00
   Kristdemokraterna 1 000.00

   Vem utnämns till statsminister efter nästa val? – Unibet

   Ulf Kristersson 1.80 Odds
   Stefan Löfven 2.20 Odds
   Annie Lööf 5.15 Odds
   Jimmie Åkesson 9.50 Odds

   Vem utnämns till statsminister efter nästa val? – Betsson

   Ulf Kristersson 1.75 Odds
   Stefan Löfven 2.30 Odds
   Annie Lööf 6.00 Odds
   Jimmie Åkesson 7.00 Odds
   Ebba Busch 30.00 Odds
   Jan Björklund 30.00 Odds
   Gustav Fridolin 50.00 Odds
   Isabella Lövin 100.00 Odds

   Kommer något nytt parti in i riksdagen? – Betsson

   Ja 3.50 Odds
   Nej 1.23 Odds

   Kommer något parti att åka ur riksdagen?

   Ja 2.70 Odds
   Nej 1.35 Odds

   Oddsen sjunker hos Betsson för nytt parti i riksdagen

   Valet 2018 Betting Odds Vadslagning

   För drygt en vecka sedan så rapporterade vi om att oddset för att ett nytt parti kommer in i riksdagen var 6 gånger pengarna hos spelbolaget Betsson. Oddset har nu sjunkit till 3.25 gånger pengarna för att ett nytt parti ska göra riksdagsentré. Detta får tolkas som att sannolikheten – enligt Betssons odds – för att få in ett nytt parti i riksdagen har ökat rejält. Vad som ligger bakom sänkningen av oddsen är inte helt enkelt att slå fast. Fria Tider rapporterade emellertid nyligen om att partiet Alternativ för Sverige låg bakom uppgången i kategorin ”övriga” hos ett antal stora mätinstitut.

   Betsson – Kommer något nytt parti in i riksdagen?

   Ja 3.25 Odds
   Nej 1.28 Odds

   REGISTRERA DIG HOS BETSSON OCH BÖRJA SPELA PÅ POLITIKODDS IDAG!