En månad kvar till valet – så slutar det enligt oddsen

Val 2022 Odds Betsson

Foto: YouTube

Med bara en månad kvar till riksdagsvalet 2022 så är spänningen olidlig. Vi har tagit fram de senaste oddsen som spelbolaget Betsson erbjuder på valets utgång. Just nu så är Magdalena Andersson (S) favorit att bli Sveriges statsminister och att Miljöpartiet klarar spärren, detta trots att det sett mörkt ut för partiet i många undersökningar. I senaste undersökningen genomförd av SVT/Novus så klarade sig emellertid MP över spärren med god marginal och landade på 5,2%.

Magdalena Andersson blir Sveriges statsminister enligt oddsen

Foto: YouTube

Magdalena Andersson har i skrivande stund lägst odds hos spelbolaget Betsson att bli statsminister. Just nu kan man spela på Magdalena Andersson (S) som statsminister till 1.55 gånger insatsen, medan Ulf Kristersson (M) ger oddset 2.35.

Magdalena Andersson: 1.55
Ulf Kristersson: 2.35

Både Miljöpartiet och Liberalerna klarar riksdagsspärren

Att Liberalerna väntas klara riksdagsspärren bör inte vara så förvånande då Johan Pehrson har gett partiet ett rejält lyft på senaste tiden och det har talats en del om “Johan Pehrson”-effekten. Det kan vara lite mer oväntat att Betsson tror att även Miljöpartiet klarar spärren. Oddsen ger 1.60 på att MP får över 4% av rösterna, jämfört med 2.22 på att de hamnar under spärren. För Liberalerna så erbjuds 1.65 i odds om partiet får över 4.5% och 2.10 gånger pengarna om de hamnar under 4.5%.

Betsson

100% upp till 500 kr i välkomstbonus

Betsson erbjuder spel med riktiga pengar på politik och mycket mer!

Många spelbara regeringsalternativ hos Betsson

Just nu är det en regering bestående av endast Socialdemokraterna eller M + L + KD som får lägst odds hos Betsson. Men det erbjuds spel på väldigt många regeringsalternativ. De många aspelbara alternativen vittnar om ett ganska komplicerat parlamentariskt läge som Sverige står inför den kommande tiden.

Vilket parti blir Sveriges näst största parti – Moderaterna över Sverigedemokraterna enligt oddsen

Socialdemokraterna (S) är just nu ohotad etta att bli det parti som får högsta procent av rösterna. 1.01 odds erbjuds på spel om Socialdemokraterna blir det största partiet. Vilket får tolkas som att andra partier behöver ett mirakel för att kunna utmana sossarna om förstaplatsen i detta valet.

Mer spännande är det om vilket parti som blir det näst största i Sveriges riksdag i valet 2022. Mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna så ger Betsson låga 1.40 i odds om Moderaterna blir större än Sverigedemokraterna. Skulle SD lyckas bli större än M så ligger spelet på 2.75 gånger pengarna.

Hur går det för utmanarpartierna? Alternativ för Sverige får det svårt att ta sig in i riksdagen detta val

Det finns ett antal partier som står utanför riksdagen, men som gärna vill ta sig över spärren. Bland dessa hittar vi Alternativ för Sverige (AfS). Om AfS får över 0.75% av rösterna så ger det spelaren 2.00 gånger pengarna. Under 0.75% ger 1.72 i odds. Även Medborgerlig Samling (MED) finns med bland oddsen och där erbjuds 1.55 i odds om partiet tar sig över 0.25% av rösterna. Oddsen innebär att spelbolaget Betsson tror att MED kommer göra ett något bättre val än det man gjorde 2018 där man fick 0.20%.

Partiet Nyans har 2.20 odds om man skulle lyckas få över 0.50% av rösterna. Under 0.50% ger 1.60 odds. Feministiskt Initiativ förväntas göra ett katastrofval då under 0.25% spelas till 1.35 i odds. Skulle partiet lyckas få över 0.25% så ger det spelaren 3.00 gånger insatsen. Slutligen hittar vi även Piratpartiet som inte heller har så strålande odds att göra ett bra val. Över och under 0.12% av rösterna spelas båda till 1.85 odds.

Aktuella odds hittar du hos Betsson.

REGISTRERA DIG HOS BETSSON

Dela