Miljöpartiet nära på att åka ur riksdagen i ny mätning

Foto: YouTube

I Aftonbladet/Demoskops nya mätning så ligger Miljöpartiet ruggigt nära riksdagsspärren. Partiet har tappat en hel procentenhet på bara en vecka och får 4,3% i mätningen. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet får tillsammans 49,9 procent. Det innebär en ledning på 0,5 procentenheter för det rödgröna blocket. Det rödgröna blocket leder alltså svagt i mätningen, men om Miljöpartiet inte klarar spärren så faller Magdalena Anderssons regeringsunderlag platt.

Med bara sex dagar kvar till valet så är det enormt jämnt mellan blocken. Som i många andra mätningar vi sett på senare tid så fortsätter Sverigedemokraterna vara större än Moderaterna. SD ligger på 20,5% medan Moderaterna får 18,3%. Vilket innebär att SD har goda chanser att bli Sveriges andra största part i nästa riksdagsval. Mätningen omfattar 2 163 intervjuer som gjordes under perioden 31 augusti-4 september 2022 och är genomförd som en webbundersökning. Du kan läsa mer här.

Odds på Miljöpartiets valresultat

Över 5% Odds: 1.85
Under 5% Odds: 1.85

Odds på Sverigedemokraternas valresultat

Över 21.5% Odds: 2.40
Under 21.5 Odds: 1.50

För fler odds så rekommenderar vi att du besöker vår sida som bevakar odds på riksdagsvalet 2022.

Betsson

100% upp till 500 kr i välkomstbonus

Betsson erbjuder spel med riktiga pengar på politik och mycket mer!

  • 18+, regler och villkor gäller, stödlinjen.se, spela ansvarsfullt
Dela

Betsson Logga

Vill du spela på riksdagsvalet?

Vi rekommenderar det svenska spelbolaget Betsson. Följ länken under för att öppna ett spelkonto och få en välkomstbonus.

Betsson erbjuder 100% upp till 500 kr i välkomstbonus.

GÅ TILL BETSSON

18+, regler och villkor gäller, stödlinjen.se, spela ansvarsfullt