SD fortsätter vara större än M i ny mätning

Jimmie Åkesson

Foto: YouTube

Sverigedemokraterna fortsätter att vara det näst största partiet efter Socialdemokraterna i ännu en undersökning. I Aftonbladet/Demoskops undersökning så ökar SD med 1,9 procentenheter samtidigt som Moderaterna tappar med lika mycket. Totalt får SD 20,6 procent av stödet i undersökningen och Moderaterna hamnar på 18 procent.

Tappet för Moderaterna kommer olägligt då det endast är 13 dagar kvar till valet. Resultatet innebär också att det är det lägsta stödet som partiet fått i en Aftonbladet/Demoskop-mätning sedan 2019. Ulf Kristersson, partiledare i Moderaterna, har tidigare sagt till Aftonbladet att han inte bryr sig så mycket om resultaten i opinionsmätningarna.

– Jag gör bara en analys: valet avgörs den 11 september. Det är bara då det avgörs. Jag tänker inte bry mig om någon mätning, varken de mätningar där vi går sämre eller där det går bättre. Jag tar fasta på att det är helt jämnt mellan sidorna. Det är fullt möjligt att vinna det här valet och det kommer jag lägga ner min kraft på under de här kommande 13 dagarna.

I övrigt är det väldigt jämnt mellan blocken men i mätningen har Socialdemokraternas regeringsunderlag en ledning. Undersökningen gjordes under perioden 21-29 augusti 2022 och omfattar 2 216 intervjuer.

Om du är intresserad av att spela pengar på riksdagsvalet 2022 så har spelbolaget Betsson en hel del odds att välja mellan.

Betsson

100% upp till 500 kr i välkomstbonus

Betsson erbjuder spel med riktiga pengar på politik och mycket mer!

 

Dela