SVT/Novus: SD går om Moderaterna som näst största parti

Jimmie Åkesson Sverigedemokraterna SD

Sverigedemokraterna har återigen ökat i SVT/Novus väljarbarometer för juni och är nu det näst största partiet med hela 21,9 procentenheter. Moderaterna halkar efter SD med 0,8 procentenheter med 21,1% röster totalt. Socialdemokraterna fortsätter vara det mest populära partiet med 23,8%- men har tappat ordentligt; hela 3,1% av väljarna har övergett S på bara en månad. Detta är en trend vi har sett under året där S desperat försökt stoppa blödningen av väljare och den trenden ser ut att fortsätta fram till valet.

Tittar vi på resterande partier så ändringarna relativt små. Kristdemokraterna är nu nere på 2,9% efter att ha backat 0,6% sen majs undersökning och risken är således stor att KD hamnar under 4%-spärren och ej får några mandat. V har ökat lätt och har 9,1% av väljarstödet, MP ligger på 4,5% och ligger precis ovanför riksdagsspärren. De partier som verkligen ligger dåligt till är, bortsett från KD, Miljöpartiet och Liberalerna som är farligt nära att hamna under riksdagsspärren.

Alla Partier I SVT/Novus Junimätning
S: 23,8% (-3,1)

SD: 21,9% (+2,7)

M: 21,1% (+0,5)

V: 9,1% (+0,7)

C: 8,9% (-0,5)

L: 4,6% (+0,2)

MP: 4,5% (+0,2)

KD: 2,9% (-0,6)

Betta På Valet 2018

Spelbolag som Unibet och Betsson har börjat erbjuda odds för riksdagsvalet 2018 och erbjuder dessutom stora bonusar för alla nya kunder som vill prova på att spela på valet 2018! På Politikodds har vi recenserat de spelbolag som tar betting på politik på allvar. Vi har även listat alla odds för de olika partierna så du lätt ska kunna få en god överblick över alla partiers odds och vad det finns för utbud.

Betway – Det självklara valet för spel på politik!

100 kr gratisspel. 1x omsättningskrav.

Betway har erbjudit spel på politiska odds under en lång tid och är det mest populära spelbolaget för betting på politik.

Dela