Valkompasser inför riksdagsvalet 2022

Riksdagen

Foto: YouTube

Är du fortfarande osäker på vilket parti du ska rösta på i riksdagsvalet 2022? Vi på politikodds.se har sammanställt en lista med valkompasser som kan hjälpa dig att hitta vilka partier och riksdagskandidater som står dig närmast.

SVT:s valkompass

SVT erbjuder en valkompass som du kan göra på både riksdagsvalet och lokala val. Deras kompass matchar dig med partier och kandidater som också svarat på frågorna som du kommer få. Riksdagskompassen tar 10-15 minuter. Lokalkompassen 15-20 minuter. Här kan du läsa mer om hur SVT gjort valkompassen.

Här kan du göra SVTs valkompass.

TV4:s Valkompass

Valkompassen är framtagen av TT Nyhetsbyrån tillsammans med Christer Isaksson och Tommy Möller. När du gör Valkompassen hos TV4 får du svara på 25 särskiljande politiska sakfrågor. Därefter rangordnas dina partisympatier i procentsatser utifrån svaren.

Här kan du göra TV4:s valkompass.

Aftonbladets valkompass

Valkompassen 2022 ges ut av Aftonbladet, och har tagits fram i samverkan med SOM-institutet och politiksajten Altinget. Uppläget är enkelt för att hitta vilket parti du sympatiserar mest med. Svara på 30 frågor och få svaret.

Här kan du göra Aftonbladets valkompass.

Dagens Nyheters valkompass

Svara på 25 frågor och se hur dina åsikter matchar partiernas.

Här kan du göra DN:s valkompass

Dela