AfS värvar riksdagsledamöter från SD

Idag blev det känt att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jeff Ahl lämnar partiet för att gå med i det nybildade högerpartiet Alternativ för Sverige.  Denna nyheter kommer några veckor efter att SD-politikern Olle Felten bytte parti från SD till AfS. Detta är alltså den andra riksdagsledamoten som AfS värvar från SD på väldigt kort tid. Många frågar sig nu om det politiska landskapet håller på att ritas om i Sverige och att vi i så fall kan få in ytterligare ett högerparti till höstens riksdagsval.

Jeff Ahl kommenterar sin övergång till Alternativ för Sverige:

Jag är glad att få hoppa ombord på AfS resa för att rädda Sverige. Partiet har bra politik, bland annat landsbygdsfrågor för att få hela Sverige att leva och en omfattande återvandring som är en ödesfråga för att trygga vår välfärd.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, kommenterar Jeff Ahls övergång:

Jag och Jeff har haft samtal i flera veckors tid och det känns fantastiskt bra att vi nu gemensamt kommit fram till det här beslutet. Jag känner Jeff som en riktig idealist som sätter Sveriges väl framför personlig vinning.

För en vecka sedan så rapporterades det om att Alternativ för Sverige började få stöd i den svenska väljaropinionen. Det återstår nu att se om partiet kan slå sig in bland etablerade partier och bli en utmanare inför höstens val.

 

Dela