Demoskop: Förtroendet för Lööf rasar

På bara en månad har Annie Lööfs förtroende minskat med hela 7 procentenheter och hon har nu lägre förtroende än Jimmie Åkesson med en skillnad på 4 procentenheter. Anledningen till detta ras spås vara på grund av de uppgörelserer som gjorts mellan S och C som ogillas av S-väljare. Löfven däremot är oberörd av förhandlingarna och har fortfarande 40% förtroende bland väljarna vilket gör honom till den mest betrodda ledaren tillsammans med Ebba Busch Thor.

Ebba Busch Thor låg tidigare på 36% förtroende men har plockat hem 4 procentenheter sen december, en markant skillnad jämfört med hennes förtroende innan valet som endast låg på 17%. Det är främst väljare hos Moderaterna och Sverigedemokraterna som har ett ökat förtroende för KD-ledaren. Till skillnad från C och L har hennes budskap varit klara och att hon är för en regering ledd av Kristersson med stöd av SD.

Utöver Ebba och Annie har det inte skett några större förändringar. Jan Björklund lyckas hålla kvar sin sjundeplats, att det ej har skett någon ökning beror förmodligen på den röriga regeringsbildningen där L har varit något oklara. Lövin har stigit med 4 procentenheter, men detta var ej tillräckligt för att gå förbi något annat parti.

Hur stort förtroende har du för..?

Stefan Löfven 40% (0)
Ebba Busch Thor 40% (+4)
Ulf Kristersson 35% (+1)
Jonas Sjöstedt 31% (-2)
Jimmie Åkesson 27% (0)
Annie Lööf 23% (-7)
Jan Björklund 20% (0)
Isabella Lövin 18% (+4)
Gustav Fridolin 12% (-1)

Källa: Demoskop

Dela