Donald Trump ställer upp i presidentvalet 2024

Foto: YouTube

Den tidigare presidenten Donald Trump bekräftade nyligen att han tänker ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2024. Det var under ett tal i Florida som ex-presidenten berättade om sin kandidatur och samtidigt riktade hård kritik mot den sittande presidenten Joe Biden. Biden kritiserades för det rådande ekonomiska läget, situationen vid gränsen vid Mexiko och utrikespolitiken.

Om Trump skulle lyckas att bli omvald så skulle det innebära att han blir den andra personen i USA:s historia som varit president under två mandatperioder som inte varit sammanhängande, något som inte hänt sedan 1800-talet när Grover Cleveland var USA:s 22 och 24 president.

Donald Trump var USA:s president mellan 2017 och 2021

Donald Trump vann presidentvalet 2016 med sin nu klassiska slogan Make America Great Again (MAGA). Den 20 januari 2017 så svors han in som USA:s 45:e president. Han misslyckades emellertid med att bli omvald i november 2020 men nu verkar alltså Trump vara revanschsugen.

Det återstår att se om det republikanska partiet vill ha tillbaka honom. En konkurrent som pekats ut är Ron DeSantis som kan bli en tuff motståndare när det gäller att få partiets presidentnominering 2024.

Dela