VM i handboll för herrar 2023

Foto: YouTube

Världsmästerskapet i handboll för herrar 2023 (officiellt kallat IHF Men’s World Championship) är en internationell handbollsturnering som arrangeras av International Handball Federation (IHF). Turneringen är den största handbollsturneringen för herrar i världen. I år spelas turneringen från den 11 till 29 januari 2023. I Världsmästerskapet deltar 32 nationer. Sverige och Polen har valts som värdländer för turneringen 2023 och matcherna kommer att spelas i Gdańsk, Göteborg, Jönköping, Katowice, Kraków, Kristianstad, Malmö, Płock och Stockholm .Världsmästerskapet är en prestigefylld tävling och vinnarlaget koras till världsmästare i handboll. Det lag som har vunnit flest gånger hittills är Frankrike som har vunnit VM 6 gånger.

Var kan jag streama Handbolls VM 2023?

Viaplay Group kommer att sända VM för herrar 2023, 2025, 2027, 2029 och 2031. Du hittar mer information på Viaplays hemsida.

Varför är handboll så populärt att titta på?

Handboll är en spännande och actionfylld sport att titta på. Matcherna är ofta intensiva och hårt kämpade, med snabba och tekniskt skickliga spelare som utför akrobatiska rörelser och tuffa tacklingar. Handboll är också en sport som lämpar sig bra för livetittande, eftersom det är lätt att följa spelet och det finns många målchanser. Dessutom är handboll en sport som spelas på många olika nivåer, från amatör- och ungdomslag till professionella ligor och landslag. Detta gör att det finns möjlighet för många människor att delta i sporten, vilket bidrar till att den är populär att titta på.

Det ska även sägas att det svenska landslaget i handboll har varit väldigt framgångsrika, vilket såklart har lockat ett större intresse bland svenskar att följa sporten. Något som säkert kan ha bidragit till en ökad popularitet är att spelbolagen erbjuder betting på handboll.

Om du vill lära dig mer om handboll finns det många olika sätt att gå tillväga på. Ett första steg kan vara att hitta en handbollsklubb i din närhet och börja spela handboll med andra som delar ditt intresse. Det finns också möjlighet att lära sig om handboll genom att titta på matcher på TV eller online

Dela