Sverige blev utan medalj i JVM 2023

JVM Sverige 2023

Foto: YouTube

Juniorkronorna föll mot USA i en väldigt spännande bronsmatch som slutade 8-7 till USA där matchen avgjordes under förlängningsperioden. Efter matchen så var de svenska spelarna uppenbart besvikna efter att ha varit så nära en medalj. Istället blev det alltså en fjärdeplats för Sverige. Det laget som tog hem guldet  i turneringen var Kanada som vann över Tjeckien i finalen. Även den matchen gick till förlängning och slutade 3-2 till Kanada.

För er som inte fått nog av hockey så börjar damernas JVM i ishockey idag den 8 januari. SVT sänder Sveriges samtliga matcher samt semifinaler, finalen och bronsmatchen.  Du kan se premiärmatchen Sverige – USA på SVT 1 idag kl 16.00. Den sänds även på SVTPlay.

Varför gillar svenskar hockey så mycket?

Det finns många olika skäl till varför många svenskar gillar ishockey. En möjlig förklaring är att ishockey är en mycket populär sport i Sverige, med en lång tradition och starka lag som har gjort det väl i internationella tävlingar. Dessutom är ishockey en sport som är lätt att se på TV eller på plats på arenan, vilket gör den tillgänglig för många människor. Ishockey kan också vara en mycket spännande och dramatisk sport att titta på, med hög intensitet och ofta jämna matcher. Allt detta kan bidra till att många svenskar gillar ishockey.

Något annat som kan bidra till ökad popularitet och spänning är betting på hockey. En möjlig förklaring är att många människor tycker att det är spännande att satsa pengar på en sport som de är intresserade av och som de följer noga. Det kan också vara så att många människor tycker att det är roligt att försöka förutse resultatet av en hockeymatch och att se om de kan få rätt. Betting på hockey kan också vara populärt eftersom det finns många olika marknader och odds att välja mellan, vilket ger spelarna möjlighet att satsa på olika aspekter av matchen. Dessutom kan betting på hockey vara en social aktivitet som människor gör tillsammans med vänner eller kollegor.

Dela