Nästa månad drar Svenska Superligan igång

Svenska Superligan

Foto: YouTube

I mitten av september är det premiär för Svenska Superligan säsong 2023/2024. Detta är såklart underbara nyheter för alla bandyälskare där ute. Om du är intresserad av att se spelschemat så finns det att hitta på SSL:s hemsida. Ett kul tillskott till Svenska Superligan i innebandy för herrar är att Nykvarns IF är med för första gången. Det är en stor bedrift att klubben lyckat ta sig till SSL men frågan är om man kommer lyckas hålla sig kvar. Det blir en rejäl utmaning och säsongen kommer bli väldigt spännande att följa.

Fakta om Svenska Superligan

Svenska Superligan (SSL) i innebandy är den högsta divisionen för både herrar och damer i Sverige. Det är den mest prestigefyllda och konkurrenskraftiga innebandyligan i landet. SSL bildades 1995 för herrar och 2007 för damer.

I SSL spelar de bästa innebandyklubbarna i Sverige mot varandra under säsongen för att vinna ligan. Lagen kvalificerar sig genom att antingen vinna kvalificeringsturneringar eller genom att behålla sin plats från tidigare säsonger.

Säsongen består av en regelbunden serie där varje lag möter de andra lagen två gånger – en gång hemma och en gång borta. Efter den regelbundna säsongen följer ett slutspel där de åtta bästa lagen i herrarnas liga tävlar om att nå finalen och kora en mästare. I damernas liga spelas det med ett kvartsfinalsystem.

SSL innebandy är känt för sin snabba och tekniska spelstil, och det är en mycket populär sport i Sverige. Många av världens bästa innebandyspelare har spelat eller spelar fortfarande i SSL. Ligan har också blivit mer internationell, med spelare från olika delar av världen som kommer till Sverige för att spela i ligan.

Den svenska innebandyligan (SSL) har också bidragit till att popularisera innebandy internationellt och har hjälpt till att utveckla sporten till vad den är idag. Något som också ökat intresset för ligan är att det är möjligt med betting på Svenska Superligan.

Dela