Novus: Förtroendet för Lööf och Björklund minskar

Novus har släppt en ny mätning där man ställt frågan ”Vilket förtroende har du för följande partiledare?” under november. Mätningen har jämförts med Novus tidigare undersökning från augusti där man ställde samma fråga.

Vi kan se att Annie Lööf och Jan Björklund har gått back med hela 7 procentenheter och Jonas Sjöstedt med 6 procentenheter. Sverigedemokraterna och Moderaterna har tillika tappat 2 respektive 3 procentenheter, men har fortfarande starkt förtroende hos väljarna. Värst är det för Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin som har backat ytterligare och ligger nu på rekordlåga nivåer.

Någon som inte har tappat förtroende är Ebba Busch Thor som har ökat med otroliga 13 procentenheter vilket tyder på att Ebba har ett utmärkt förtroende hos väljarna. Även Stefan Löfven har lyckats plocka hem några poäng och ökat med 2 procentenheter vilket gör att han är på samma förtroendenivå som KD:s partiledare.

Vilket förtroende har du för följande partiledare?

Stefan Löfven 33 (+2)
Ebba Busch Thor 33 (+13)
Ulf Kristersson 32 (-3)
Jimmie Åkesson 27 (-2)
Annie Lööf 26 (-7)
Jonas Sjöstedt 23 (-6)
Jan Björklund 17 (-7)
Gustav Fridolin 9 (-3)
Isabella Lövin 8 (-5)

Källa: Novus

Vill du se vad spelbolagen tycker? Ta då en titt på vår valet 2018 sida där vi listar odds för nyval och vem som blir Sveriges nästa statsminister.

Dela