SVT/Novus: KD utanför riksdagsspärren

I SVT/Novus senaste väljarbarometer så landar Kristdemokraterna på rekordlåga 2,7 procent. För er som följer opinionsundersökningarna så kommer inte detta som någon direkt överraskning då KD även hamnade utanför riksdagsspärren i Sentio / Nyheter Idags februarimätning.

Kristdemokraterna odds

Tror du att Kristdemokraterna får stanna i riksdagen? Unibet erbjuder följande odds:

Över 4% Odds: 1.80
Under 4% Odds: 1.90

Betway – Det självklara valet för spel på politik!

100 kr gratisspel. 1x omsättningskrav.

Betway har erbjudit spel på politiska odds under en lång tid och är det mest populära spelbolaget för betting på politik.

  • 18+, regler och villkor gäller, stödlinjen.se, spela ansvarsfullt

Kan Bert Karlsson rädda KD?

Bert Karlsson Kristdemokraterna Riksdagen 2018
En åtgärd som Kristdemokraterna har tagit till för att rädda sina dåliga opinionssifror är att värva Bert Karlsson till sin valkampanj. Det handlar om en valturné som Bert Karlsson och KD:s partiledare Ebba Busch Thor ska ut på. Turnén sträcker sig till omkring 20 städer i landet och har sin största fokus på vård och omsorg, och kommer innehålla publika utfrågningar.

– Framförallt för att han är en oerhört rak person som inte kommer att nöja sig med det standardiserade politikersvaret under en utfrågning. Ebba kommer också att vara med i alla traditionella utfrågningar och gillar man hellre det formatet ska man titta på det, säger Peter Kullgren till Dagen.

Bert Karlsson, som kanske är mest känd som svensk entreprenör, har en bakgrund som medgrundare till Ny demokrati och satt som riksdagsledamot för partiet 1991-1994. Sedan dess har han emellertid varit frånvarande från den svenska politiken, tills nu.

Dela

Betsson Logga

Vill du spela på riksdagsvalet?

Vi rekommenderar det svenska spelbolaget Betsson. Följ länken under för att öppna ett spelkonto och få ett gratisspel.

Betsson bjuder på 100 kr extra vid din första insättning, 1x omsättningskrav.

GÅ TILL BETSSON

18+, regler och villkor gäller, stödlinjen.se, spela ansvarsfullt