Biden halkar efter Trump i fem av sex vägmästarstater i ny mätning

I en opinionsundersökning av Times/Siena har Trump lyckats slå Biden i nästan alla vågmästarstater med 4-10 procentenheter. Endast Wisconsin lutar svagt åt Biden med 2 procentenheter. Det är Bidens ålder och hälsa som nämns som en av orsakerna men även hans hantering av ekonomin och andra områden.

Det är staterna Arizona, Georgia, Michigan, Nevada och Pennsylvania som svängt i Trumps favör. Biden själv menar dock att “8 utav 10 mätningar visar att han leder i vågmästarstaterna” och att han ej är orolig över att tappa dem. Det har tidigare pratats intern i demokratiska partier om Joe Bidens hälsa och om man borde välja en yngre kandidat för valet. Biden har vid flera tillfällen sett yr och vilsen ut under framträdanden samt snubblat ett flertal gånger vilket bland annat lett till en modifierad trappa till Air Force One. Det finns dock inget som pekar på att man skulle ersätta Joe Biden inför valet 2024.

Hos Betsson har Donald Trump något lägre odds än Biden med 2.50 mot 2.87 i odds. Det samma gäller även för Republikanerna som har 1.90 odds där Demokraterna hamnar strax efter med 1.95.

Det amerikanska valet går av stapeln 2024 och som det ser ut nu blir det en match mellan Joe Biden och Donald Trump igen. Utgången är dock högst osäker och det flesta mätningar pekar på att det blir en nagelbitare.

 

Dela