Liberalerna presenterade sin lista till Europaparlamentsvalet 2019

Under Liberalernas partiråd så fastställde man den lista med kandidater som ställer upp till Europaparlamentsvalet 2019. Totalt rymmer den 52 namn från hela Sverige. Listan toppas av Cecilia Wikström, som redan sitter i EU-parlamentet för Liberalernas räkning.

– Jag är hedrad över att få leda Liberalernas kampanj i valet till Europaparlamentet. Vi ska driva en positiv kampanj som fokuserar på de möjligheter som EU-samarbetet innebär. När andra partier väljer att tala om vad EU inte ska göra, så kommer vi att föreslå konkreta reformer som gör EU ännu starkare. Jag vill fortsätta jobba för en hållbar klimat- och miljöpolitik, för en gemensam flyktingpolitik, för stärkt demokrati och mänskliga rättigheter samt för ett gemensamt bekämpande av gränsöverskridande brottslighet, säger Cecilia Wikström.

På plats nummer två så hittar vi Said Abdu. Abdu är utbildad civilekonom, tidigare riksdagsledamot och även näringspolitisk talesperson för Liberalerna.

– Jag är stolt, ödmjuk och tacksam över förtroendet. Att representera ett parti som älskar EU-frågor ska bli roligt och vi har många duktiga kandidater. Om jag får väljarnas förtroende att företräda Liberalerna i parlamentet tänker jag fokusera på tre viktiga frågor. EU behöver ta ett större ansvar för demokratins fortlevnad, föra en offensiv klimat- och miljöpolitik samt fortsätta driva på för en liberal ekonomisk politik med fokus på handel och företagande, säger Said Abdu.

Liberalernas lista till EU-valet:
1. Cecilia Wikström, Uppsala
2. Said Abdu, Trollhättan
3. Maria Weimer, Sveg
4. Allan Widman, Malmö
5. Karin Karlsbro, Stockholm
6. Anders Rehnberg, Göteborg
7. Oscar Wåglund Söderström, Stockholm
8. Monica Lundin, Borlänge
9. Johan Pehrson, Örebro
10. Hadar Cars, Stockholm

Dela