SCB Partisympatiundersökning November 2017: Moderaterna näst största parti

Moderaterna 2018 Riksdagen Betting Odds
Statistiska centralbyrån har nu släppt sin partisympatiundersökning för november 2017 och Ulf Kristerssons ser ut att ha haft en positiv effekt för Moderaterna då man nu går om Sverigedemokraterna som näst största parti. Moderaterna har ökat med 4,1 procent vilket gör att man nu har hela 22,2 procent; SD backar -3,6% och skrivs upp för 14,8%. Miljöpartiet och Kristdemokraterna har noteras för 3,8% och 3,1% och hamnar därmed under spärren för riksdagen. Stefan Löfven kan dock vara nöjd då Socialdemokraterna har plockat hem 1,5% och stannar kvar som största parti med 32,6%.

Vänsterpartiet har haft en knapp ökning på 0,7% och har hela 7% av väljarna nu. För Centerpartiet ser det dock mörkare ut då man backar 1,8%; även liberalerna har tappat väljare och nu endast 4,2% – farligt nära riksdagsspärren. De stora vinnarna i novembers undersökning är alltså Moderaterna och Socialdemokraterna som båda har gjort stora framsteg. Den stora förloraren är utan tvekan Sverigedemokraterna som tappar sin plats som näst största parti och tappar hela 3,6%.

Valet 2018 närmar sig med stormsteg och du har väl inte missat att man kan spela pengar på de olika partierna? Betting på politik har blivit allt mer populärt och här på Politikodds tillhandahåller vi mängder av information om de spelbolag som erbjuder seriös betting på politik. Ta en titt på en av våra recensioner och speltips och börja spela pengar på politik idag! Med rätt förberedelser så kan du vinna storkovan när du bettar på riksdagsvalet 2018!

REGISTRERA DIG HOS BETWAY

Källa: SCB Partisympatiundersökning november 2017

Dela