Trump kör förbi Biden i ny opinionsundersökning av NBC

I en ny undersökning utförd av NBC leder Donald Trump med 5 procentenheter – en ökning med 3 procentenheter jämfört med NBC:s opinionsmätning från november. Detta är ett nytt lägsta för Biden i NBC:s opinionsundersökning för presidentvalet 2024. Intressant nog har NBC även frågat vilken president man röstar på om Donald Trump blir dömd för ett brott – då vinner Biden knappt – detta är dock inom felmarginalen.

– På varje åtgärd jämfört med 2020 har Biden backat. Tron på att Biden är mer sannolik att klara jobbet som president – huvudprincipen i Biden-kandidaturen – har försvunnit, säger Jeff Horwitt som var en av de två personer som genomförde undersökningen.

Det är alltså ingen positivt bild som målas upp för Joe biden inför valet senare i år. Samtidigt tillägger man att mycket kan hända under de nästkommande månaderna och att attityden mot Joe Biden mycket väl kan skifta.

NBC:s opinionsundersökning gjordes under januari 26 – 30 efter att Donald Trump vunnit i Iowa och New Hampshire samt positiva nyheter om USA:s ekonomi. Dock skedde undersökningen innan USA bombade ett flertal mål i Mellanöstern efter att 3 amerikanska soldater avlidit efter en drönarattack i Jordanien.

Trots en starkt växande ekonomi med hundratusentals nya jobb anser väljarna att Donald Trump kan hantera ekonomin bättre med 55% till förmån för Donald Trump och 33% för Joe Biden. Även gränskontroll, invandring och fysisk samt mental hälsa är områden där Donald Trump leder.

Just nu är oddsen för Donald Trump vinner det amerikanska presidentvalet 2.00 jämfört med Joe Bidens 2.60 på Betsson.

NBC:s fullständiga opinionsundersökning kan läsas här.

Dela