KD ökar i ny väljarbarometer

Ebba Busch Thor

I senaste mätningen från Aftonbladet/Inizio så hamnar Kristdemokraterna över riksdagsspärren med 5.9 procent av rösterna. Detta är glädjande nyheter för Kristdemokraterna som tidigare hamnat under riksdagsspärren i andra undersökningar.

Karin Nelsson på Inizio förklarar Kristdemokraternas framgångar på följande sätt:

– Uppgången är tydligt kopplad till den uppmärksamhet Ebba Busch Thor fick i samband med kommundagarna och även till lanseringen av Bert Karlsson. Det är män som tidigare röstat på KD i valet 2014 som kommer tillbaka från SD och M. Däremot ser vi inte att KD lyckas attrahera fler kvinnor, vilket de tycks sträva efter att göra med tanke på de frågor de driver kring äldrevård och sjukvård.

– V har sett det tidigare med KD att det går upp och så försvinner det ganska snabbt.

Moderaterna ligger i princip still i opinionen, på 24,5 procent. Det är långt över partiets krissiffror under 2017. Däremot fortsätter Centerpartiet att tappa stöd.
Inom Alliansen är det just nu Liberalerna som är sorgebarnet. Jan Björklunds parti noteras på 3,6 procent i mätningen. Men även om L skulle ramla ur riksdagen skulle Alliansen vara största block. 

I mätningen visar det sig också att Socialdemokraterna tappar stöd. De rödgröna partierna samlar totalt 36,6 procent. Alliansen ångar på framåt och når 42,8 procent.

Betsson

100% upp till 500 kr i välkomstbonus

Betsson erbjuder spel med riktiga pengar på politik och mycket mer!

Inizios väljarbarometer för mars månad

V 6,9%
S 26,4%
MP 3,3%
KD 5,9%
C 8,8%
L 3,6%
M 24,5%
SD 15,7%
Fi 2,6%
Övriga 2,3%
Alliansen 42,8%
S+V+MP 36,6%

För att hitta odds och bettingalternativ på svensk politik så rekommenderar vi dig att besöka vår sida för valet 2018.

Betway – Det självklara valet för spel på politik!

100 kr gratisspel. 1x omsättningskrav.

Betway har erbjudit spel på politiska odds under en lång tid och är det mest populära spelbolaget för betting på politik.

Dela